Mooi mens

Submitted by admin_vic on Thu, 05/09/2019 - 21:18

Ik ken best veel mensen, veel mooie mensen ook. Van binnen en van buiten mooie mensen. Sommigen iets mooier dan anderen, want als we allemaal even mooi zouden zijn, zouden we dat niet weten van elkaar. Dan zou het mooi een saaie boel zijn.

Zo ken ik een mooie vrouw van 30. Van binnen en van buiten is het een mooie vrouw, met een hart van goud. Ik ben er van overtuigd dat jij haar ooit weer gaat ontmoeten. Want jij hebt haar ook gekend, een tijdje geleden. Maar je bent haar even kwijtgeraakt. Even was ze helemaal uit zicht, maar ik merk de laatste tijd dat ze weer heel voorzichtig haar hand naar je uitsteekt. Want ze praat over je als je het moeilijk hebt en ze vertelt anderen dat jij het moeilijk hebt. En dat is al een hele stap. Ze is lang zwijgzaam geweest, terwijl jij je verborg achter een glimlachend masker, een glimlach die verhulde dat het heel erg duister druk was in je hoofd en dat je haar even kwijt was.

Maar nu, na 30 levensjaren, vang ik af en toe weer een glimp van haar op. Ze lacht dan voorzichtig bemoedigend naar me, haar ogen zeggen dat zij je gaat proberen te helpen en om hulp te vragen. Dus zal ik alles doen om je te helpen haar weer te ontmoeten, samen met iedereen die jou lief heeft. En op een mooie, zomerse dag, gaan we met z'n drieën een terrasje pakken. Dan proosten we op haar en op jou. Want ook jij bent een mooi mens. Je lijkt heel erg op haar, al zie je dat nu even niet. Na een tijd, als je wel weer ziet dat je heel erg op haar lijkt, gaan we weer proosten, maar dan met z’n tweeën.

Dan proosten we op haar. Op jou. Op een mooi mens.

Gefeliciteerd lief, ik hou van je.