Kind

Laatst verweet je mij in een whatsapp-bericht dat ik niet genoeg gesekst heb. Bijna was ik triomfantelijk met de telefoon in m'n handen naar mijn lief gerend, om haar deze voor mij overduidelijke stelling genoegzaam onder haar neus te wrijven. Maar het bleek dat je in een gesprek met Nick tot de conclusie kwam dat je een broertje mist. Omdat je geen broertje hebt, zal onze familienaam 'de Keijzer' dus uitsterven.

Je schreef over trouwen en kinderen krijgen en dat jouw kind(jes) niet onze mooie achternaam zullen dragen. Dat besef drong ineens weer bij me door, dus voor de zekerheid heb ik toch mijn lief maar naar boven gesleept, haar overladen met steekhoudende argumenten en daarna alle hoeken van de slaapkamer laten zien. Na vier hoeken en de volle twee minuten realiseerden we ons beiden puffend en zuchtend, we zijn tenslotte geen 52 en 47 meer, dat we ons in een dolle bui allebei ooit hebben laten steriliseren en dat onze voorplantingspoging dus volkomen vruchteloos was. De teleurstelling was groot. (Maar ik vond het niet heel erg.)

Ik heb je beloofd in die whatsapp-conversatie dat ik wel weer een nieuw boek schrijf. Zodat de naam 'de Keijzer' in ieder geval op die manier nog voort zal leven. Dus dat zal ik doen. Al zal me dat iets meer dan twee minuten kosten.

Ondertussen draag jij de naam nog vol trots. En stiekem zal die altijd bij je blijven, net als bij je grote zus. En nu je dan echt volwassen bent, ben ik trots op je hoe je in het leven staat en zal ik daarom later geen problemen hebben om je weg te geven op die speciale gelegenheid waarbij je achternaam zal veranderen. Begrijp me niet verkeerd, als dat niet gebeurt heb ik er ook geen problemen mee. Trots blijf ik toch wel op je. En what's in a name?

Nu ben je 21, dus voor de wet echt volwassen. Op de uitnodiging voor je feestje schreef je dat als je inderdaad op je vader lijkt, je waarschijnlijk nooit volwassen zult worden. En dat moet je ook niet doen, want dat is de grootste uitdaging in het leven. Verlies nooit het kind in je. Dan kun je alles aan.

Gefeliciteerd lieffie. Ik hou van je.