24

Dus Bali is even van de baan. Doen we een andere keer wel. Want eerst ga je mij opa maken. Aankomende week al. Als jij net 24 bent geworden, ziet je kindje het levenslicht.

Vorig jaar proostten we op jou, dit jaar proosten we op jullie. Op het leven, op de liefde en op het nieuwe gezinnetje.

Ondertussen moet ik eerlijk bekennen dat ik het allemaal retespannend vind. Eigenlijk wel net zo spannend als toen jij op het punt stond om je voor te stellen aan de wereld. Ik merkte van de week overeenkomsten met 24 jaar geleden. Ik zat te overleggen op het werk, maar was er met m'n hoofd niet bij. M'n gedachten waren toen bij jou en afgelopen week weer. Ik praatte over planningen, over aanpassingen aan de CSS, over serverloads en performance, over takenlijsten en zat al die tijd stiekem virtueel in het ziekenhuis m'n nagels tot op het bot af te kluiven en me onnodig zorgen te maken over dingen die eventueel verkeerd zouden kunnen gaan. Maar het ging gelukkig allemaal goed, net zoals het komende week allemaal goed zal gaan.

Ik denk zomaar dat jij de beste moeder van allemaal gaat worden en Nick de beste vader ever. En ik weet ook zeker dat jullie daar in het begin zelf niet helemaal overtuigd van zullen zijn, maar als je geen fouten maakt dan leer je niks. Kijk naar mij: ik maak nog steeds de meeste fouten van iedereen, dus ik moet wel heel erg geleert zijn. (Ik weet dat je je nu heel erg op zit te winden over dat opzettelijke typefoutje, maar doe alsjeblieft rustig. Ik wil niet de eerste wee opwekken. O wee.)

Evengoed gaan we nog met z'n drieën naar Bali. Ooit. Jij, Mandy en ik. En dan proosten we op je kindje. Blikken we weer terug en vooruit. Schrijven met die blikken een verhaal, over je kindje, over geluk, over het leven, over ons en over de liefde. Dan lachen we weer tranen.

Gefeliciteerd lieffie,
Ik hou van je.